Workshops

Bij Doornbos Arbeid bieden wij diverse workshops aan:
 

1. Workshop Beeldscherm

Bestaan de werkzaamheden van uw medewerkers voor een groot deel uit beeldschermwerk? Vindt u het verzuim binnen uw bedrijf te hoog? Dan is de workshop `Beeldschermwerk` een geschikte optie!

Bij deze workshop wordt uitgelegd hoe je een zittend beroep op een gezonde manier kunt uitvoeren. Items die aan bod komen zijn onder andere het instellen van de werkplek, verdeling van werktaken, pauzegedrag en werkdruk. Door de interactieve vorm van de workshop komen er vaak leuke discussies op gang, waardoor het onderwerp nog meer gaat leven op de werkvloer! De workshop kan uiteraard gecombineerd worden met het `werkplekonderzoek`.

 

2. Workshop Fysiek werken

Bij de workshop 'Fysiek werken' wordt groepsgewijs ingegaan op de juiste omgang met fysieke arbeid die geleverd wordt binnen uw bedrijf. Vaak wordt er door medewerkers al jaren op een bepaalde (foutieve) manier gewerkt, waardoor de kans op fysieke klachten (en daarbij ook verzuim) toeneemt. 

Door bewustwording van onder andere de bouw van de wervelkolom en de belasting hiervan bij het tillen is het mogelijk de omgang met fysiek werk bij uw medewerkers te veranderen. Tiltraining komt bijvoorbeeld in deze workshop aan bod. Daarnaast worden uw medewerkers persoonlijk geholpen met het aannemen van een juiste houding. 

Na een theoretisch gedeelte, zal deze workshop voornamelijk bestaan uit het praktisch oefenen van o.a. tiltechnieken. Uiteraard zal de workshop afgestemd worden op de wensen en ideeën vanuit uw bedrijf.
 

De prijs voor de workshop is € 395,- per groep.

Wilt u meer weten over onze workshops? Neem contact met ons op voor mogelijkheden.