Vitaliteitscoaching

Het kan gebeuren dat een medewerker minder presteert zonder dat daar een duidelijke oorzaak voor is. Een van de mogelijke redenen kan een lager energie- en vitaliteitsniveau zijn. Dit kan onder andere veroorzaakt worden door een te hoge druk of veel stress op de werkvloer. 

Met vitaliteitscoaching kunnen wij u of uw medewerkers uit deze energiedip halen! Met de juiste training kunnen wij ervoor zorgen dat het stressniveau daalt en het energieniveau stijgt, met betere prestaties op de werkvloer als resultaat.
 

De behandeling

Bij vitaliteitscoaching worden de verschillende bronnen van energie in kaart gebracht. Dit zijn:

  • Stress & vitaliteit
  • Fysiek vermogen
  • Zingeving
  • Mentaal vermogen

Aan de hand van de intake wordt de oorsprong van de energiedip geanalyseerd. Vervolgens worden oplossingen en handvaten aangereikt om met de veranderingen om te kunnen gaan. De werknemer voelt zich weer energieker en als werkgever heeft u het voordeel dat de prestaties weer omhoog gaan. Het risico op verzuim (in de toekomst) zal dan ook afnemen.

Het traject vitaliteitscoaching bestaat uit een intake van één uur, met daarna vervolgsessies van 30 minuten. Afhankelijk van de problematiek wordt naar aanleiding van de intake een inschatting gemaakt hoeveel vervolgsessies noodzakelijk zijn.