In-company fysiotherapie

In-company fysiotherapie is laagdrempelig en werkt daarmee preventief. Met in-company fysiotherapie legt u een stevige basis voor duurzaam inzetbare medewerkers.

Spreekuur

Bij in-company fysiotherapie fungeert de arbeidsfysiotherapeut van Doornbos Arbeid als aanspreekpunt binnen uw organisatie als het gaat om gezondheidsvragen. Medewerkers kunnen zich inschrijven voor een spreekuur in op locatie voor vragen over gezondheid en vitaliteit zoals rug- of nekklachten, sportblessures, houding, voeding en de begeleiding van het stoppen met roken. Vragen die onze arbeidsfysiotherapeut niet kan beantwoorden, spelen we door naar een andere specialist zoals een diëtist of arts.

Fysieke en mentale factoren

Tijdens het gesprek bepalen we wat voor uw medewerker de meest geschikte behandeling is. We bekijken de werkbelasting, de werkplek en de klachten. Daarbij komen naast de lichamelijke kant ook mentale factoren die van invloed kunnen zijn aan bod.

Werkplekonderzoek en houdingstherapie

Onze arbeidsfysiotherapeut kan ook een werkplekonderzoek uitvoeren, de autostoel of bureaustoel afstellen, houdingstherapie geven en medewerkers begeleiden die re-integreren.

Intake bij chronische klachten

Bij chronische of steeds terugkerende gezondheidsklachten kan een intake op onze praktijk beter geschikt zijn. Daar beschikken we over gespecialiseerde meetapparatuur en kunnen we medische testen uitvoeren. Met behulp van onze geavanceerde apparaten van het merk ‘David’ kunnen we een functieanalyse maken van de rompspierkracht of de kracht van de nekspieren. Het gebruik van David-apparatuur bij het meten en behandelen van rug- en nekklachten wordt door artsen van onder andere het Amphia Ziekenhuis geadviseerd.

Vervolgtraject

Op basis van de intake maken we een voorstel voor een vervolgtraject. Dat kan bestaan uit:

  • Aanvullende trainingen op de werkplek zoals tilinstructie en advies over beeldschermwerken.
  • Medische fitness in groepsvorm onder begeleiding van een fysiotherapeut om de belastbaarheid op een juiste wijze op te bouwen.
  • Individuele arbeidsfysiotherapeutische behandeling.