Schouder

Schouderklachten kunnen plotseling ontstaan of zich geleidelijk ontwikkelen. Dit laatste kan bijvoorbeeld ontstaan door structurele overbelasting; het langdurig herhalen van bewegingen die irritatie en ontstekingen in de schouder kunnen veroorzaken. Dit type schouderklachten zien wij onder andere terug bij mensen met een arbeidsintensief beroep zoals horecamedewerker of bouwvakker.

Klachten in de schouder kunnen ook in combinatie met nekklachten voorkomen. Hoewel dit ook bij arbeidsintensieve beroepen voorkomt, zien we dit type klachten vaker terug bij mensen met een zittend beroep. Door een onjuiste werkhouding kunnen oppervlakkige spieren overbelast worden, met nek- en schouderklachten als gevolg. 

Hoe de klachten ook zijn ontstaan; voor alle soorten schouderklachten die door arbeid zijn ontstaan biedt Doornbos Arbeid een behandeling op maat.
 

De aanpak van Doornbos Arbeid

Schouderklachten kunnen worden ervaren als een behoorlijke beperking in het dagelijks leven. Bij Doornbos Arbeid gaan we direct met deze klachten aan de slag in de vorm van een goede analyse. Met een gericht onderzoek zullen we eerst de oorzaak van de klacht vaststellen. Wanneer het nodig is, kan het onderzoek uitgebreid worden met een echografisch onderzoek. 

Op basis van de analyse stellen we samen met u of uw medewerker een behandelplan op. Wij werken hierbij met persoonlijke behandeldoelen zodat het begin- en eindpunt voor beide partijen duidelijk is. Zo weet u wat u kunt verwachten en kunnen de doelen gericht aangepakt worden tijdens de behandelingen. 
 

Wilt u meer weten over onze aanpak of overige diensten? Neem dan telefonisch contact met ons op via 076 - 5720057 of vul het onderstaande contactformulier in. Voor de behandeling van schouderklachten ontvangen wij u graag op onze locatie aan het Brabantplein in Breda.

 

 

* = Verplicht