Nek

Tijdens het bewegen van de nek is een groot aantal oppervlakkige nekspieren aan het werk. Diep rondom de wervels in de nek zitten kleine maar belangrijke stabiliserende spieren. Bij een inactieve houding worden deze diepliggende spieren minder gebruikt, waardoor de oppervlakkige spieren onder een hogere spanning komen te staan. Om deze reden ontstaan bij veel mensen met een zittend beroep nekklachten, welke tevens kunnen bijdragen aan andere klachten als hoofdpijn.
 

De aanpak van Doornbos Arbeid

Bij Doornbos Arbeid kunt u rekenen op een persoonlijke en professionele aanpak. We starten met een uitgebreid onderzoek waarbij we de klacht van de medewerker goed in kaart brengen. U krijgt informatie over de verschillende achtergronden van de diverse nekklachten. Hierbij worden verschillende factoren besproken die een rol kunnen spelen in het ontstaan van uw klacht en het aanhouden van de klacht(en). Tevens lichten we toe hoe u in de toekomst het beste kunt omgaan met uw nekklachten.

Door uw nek in beweging te houden, zorgt u ervoor dat de klachten sneller verdwijnen. Tijdens het arbeidsfysiotherapieprogramma van Doornbos Arbeid zal de focus liggen op de nekklachten van de individuele medewerker. Hierdoor kunnen wij per medewerker een behandeling op maat aanbieden, waardoor de pijnklachten sneller zullen verdwijnen. Daarnaast zorgt het programma ervoor dat de medewerker zich bewuster wordt van de positie en houding van zijn of haar nek. 
 

Een afspraak maken

Hebben de medewerkers van uw bedrijf met regelmaat last van nekklachten? Maak dan een afspraak bij Doornbos Arbeid. Naast het behandelen van de individuele medewerker op onze locatie aan het Brabantplein in Breda voeren wij tevens werkplekonderzoeken op locatie uit. Daarnaast geven wij ook workshops waarin wij uw medewerkers tips geven voor een betere werkhouding.

Wilt u meer informatie? Neem dan telefonisch contact met ons op via 076 - 5720057 of vul het contactformulier in.

* = Verplicht